Öğretim üyeleri H. Birol Yalçın, Ebru Ak, Abdullah Coşkun, Fatma Demiray Akbulut ile araştırma görevlisi Mehmet Erguvan tarafından gerçekleştirilen "Sözlü Çeviri Kabin Ortamının Öğrencilerin Sözlü Çeviri Performansına Etkisi" başlıklı proje kapsamında kurulan Andaş Çeviri Eğitim Laboratuvarı (AÇEL) ile İngilizce Mütercim Tercümanlık öğrencileri gerçeğe yakın ortamda sözlü çeviri yapma imkanı kazanmaktadır. Laboratuvar çift kişilik 2 kabine sahiptir. Ayrıca tüm öğrenciler için kulaklık bulunmaktadır.

AÇEL andaş (simültane) çeviri eğitiminin yanı sıra ardıl ve yazılı metinden sözlü çeviri eğitimi için de kullanılmaktadır. Laboratuvarımızda bulunan çift kişilik kabinler gerçek hayatta da olduğu gibi öğrencilerin ekip olarak çalışmayı öğrenmesini, bir başka kabindeki arkadaşından röle almayı öğrenmesini amaçlamaktadır.

Ekler:
Bu dosyayı indir (IMG_8986.jpg)IMG_8986.jpg[ ]1668 kB

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yabancı Diller Yüksekokulu © 2019 Sayfa Başı