Değerli Öğrencilerimiz,

Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesine hoş geldiniz.

Önümüzdeki beş yıl boyunca alacağınız eğitimin ilk aşaması olan Hazırlık bölümünde sizlerin mesleki, akademik ve sosyal hayatta her türlü yabancı dil ihtiyacınızı karşılamak için bir akademik yıl boyunca birlikte olacağız. Bu süreç içerisinde akademik hayatınızın en güzel ve en verimli aşamasını yaşayacağınızdan Hazırlık Bölümü olarak hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Önümüzdeki akademik yıl boyunca sorunsuz ve nitelikli bir yabancı dil eğitimi almanız için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölümü olarak bütün gayretimizi göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Hazırlık Bölümü'nde eğitiminize başlamak için, üniversitemize kaydınızı yaptırdıktan sonra aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyup gerekli adımları atmanız gerekmektedir.

1-  Akademik Yılbaşı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Başvuru Duyurusu

2017/2018 Akademik Yılı'nda Yüksekokulumuz Hazırlık Bölümü'nde İngilizce Hazırlık eğitimi almak veya Hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyen YENİ kayıtlı öğrencilerimizin  19-20 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan Akademik Yılbaşı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı'na katılabilmeleri için Yüksekokulumuz web sayfasında verilecek olan bağlantıdan  4-13 Eylül 2017 tarihleri arasında sınav başvuru kesin kayıtlarını yaptırmaları ve sınav başvuru evrakının çıktısını alıp sınavda yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav başvuru kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen öğrencilerimiz, sınava alınmayacağı için, sınav başvurularının belirtilen tarihler arasında Yüksekokulumuz web sayfasında verilecek olan bağlantıdan tamamlanması önemle duyurulur.

Sınav başvuru sistemi 04 Eylül 2017 tarihinde etkinleştirilecektir. Sınav başvuru sistemine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bağlantıdaki başvuru adımlarını LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ.

2-  Hazırlık Bölümü Ders Kaydı

Ders kayıtları, üniversitemiz akademik takviminde de belirtildiği üzere, 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın web sitesinden ilan edildiği şekilde yapılacaktır. Ders kayıtları ile ilgili bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

http://oidb.ibu.edu.tr/                                                                                    http://bys.ibu.edu.tr/

Hazırlık eğitimi alacak bütün öğrenciler, ders kayıt sayfasından sadece “HAZIRLIK” dersini işaretleyip “DANIŞMAN ONAYINA GÖNDER” butonuna tıklayacaklardır.

ÖNEMLİ: HAZIRLIK EĞİTİMİ ALACAK ÖĞRENCİLERİMİZ, DERS KAYIT SAYFASINDA BULUNAN 1. SINIF DERSLERİNİ SEÇMEYECEKLERDİR. SADECE HAZIRLIK DERSİNİN SEÇİLMESİ GEREKMEKTEDİR. AYRICA, DANIŞMANLAR KAZANMIŞ OLDUĞUNUZ BÖLÜMLERDE BULUNMAKTADIR. ÖRNEĞİN, BİR ÖĞRENCİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜNÜ KAZANMIŞSA, DANIŞMANI KİMYA BÖLÜMÜNDEN BİR ÖĞRETİM ELEMANIDIR. DANIŞMANLIĞIN, HAZIRLIK BÖLÜMÜ İLE HERHANGİ BİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR.

3-   Oryantasyon Programı ve Sınıf Listeleri

Hazırlık öğrencilerine yönelik oyantasyon Programı, her yıl Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) tarafından düzenlenmektedir. Öğrenciler, bu programda bir akademik yıl boyunca alacakları eğitim, sınavlar, ders içerikleri, başarılı sayılma, devamsızlık vb. konular hakkında bilgilendirilmektedir. Bu yıl, 02 Ekim 2017, Pazartesi günü saat 13:00’da üniversitemiz Kongre Merkezi Bordo Salon’da yapılacak olan Oryantasyon Programı’na bütün öğrencilerimizin katılımı zorunludur.

Öğrencilerimizin hangi sınıfta ve seviyede eğitim göreceği 02 Ekim 2017 tarihinde YDYO web sitesinde duyurulacaktır. Öğrenciler, bir dönem boyunca bu listelerde bulunan sınıf ve seviyelerde eğitim göreceklerdir.

4-   Öğrenim Seviyeleri

Hazırlık Bölümü'nde eğitim görecek öğrencilerin öğrenim seviyeleri 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Akademik Yılbaşı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı sonuçlarına göre belirlenir. Bu sınava katılım zorunlu olup, geçerli mazeret göstermeksizin sınava katılmayan öğrenciler otomatik olarak A grubuna yerleştirilir.

A grubu: 2017 yılında kayıt yaptırmış ve Beginner seviyesindeki öğrenciler.

B grubu: 2017 yılında kayıt yaptırmış ve Elementary seviyesindeki öğrenciler.

C grubu: 2017 yılında kayıt yaptırmış Dil Grubu (İng. Öğrt. ve Müt-Ter) öğrencileri.

R grubu: 2016 yılında kayıt yaptırmış tekrar öğrencileri.

5-  Diğer Bilgiler

Hazırlık Bölümü'nde eğitim alacak öğrenciler, aşağıda belirtilen konular ile ilgili bilgilere www.yabancidiller.ibu.edu.tr adresinde bulunan HAZIRLIK BÖLÜMÜ sekmesinden ulaşabilir:

• Yeterlik Sınavı İçeriği,
  • Yeterlik Sınavı Örneği,
  • Akademik Bilgiler,
  • Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı,
  • Yıllık Öğretim Programıları

Sorularınız için resmi sosyal medya hesaplarımız ve e-posta adresimiz aşağıdadır:

---- AIBU HAZIRLIK

--- @aibuhazirlik