Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümünü Tercih Edecek Öğrencilere

Bölüm Başkanının Mesajı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’na bağlı olarak hizmet vermekte olan İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerine 2013-2014 akademik yılında başlamış bir bölümdür. Bölümümüz tüm öğretim elemanlarıyla sözlü ve yazılı çevirmen yetiştirmek üzere o tarihinden itibaren özveriyle çalışmaktadır.  Çeviribilim alanı oldukça dinamik bir alandır. Bu anlamda düşündüğümüzde Erasmus ve Farabi değişim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemekteyiz. Bölümümüzde İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Fransızca dilleri de genç çevirmen adayları için ikinci bir dil olarak seçilebilmektedir. Ayrıca  2018-2019 eğitim öğretim yılında Bilimsel Araştırma Projesi desteğiyle  kullanıma  açmayı planladığımız  bir andaş (simültane) çeviri laboratuarı için çalışmalarımız devam etmektedir. Yıl boyunca sektörden ve akademiden davet ettiğimiz alanın önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz söyleşi ve eğitimler sizlere yeni ufuklar açmaktadır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi yurt sorunu olmayan ve öğrencisini her alanda ileriye taşımak isteyen bir üniversitedir. Sosyal ve sportif etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz kendilerini yakın hissettikleri öğrenci topluluklarına katılabilirler. Bolu tüm doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi ve gerçekten güzellikleri görmek amacıyla bakacak siz gençleri bekliyor olacaktır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Ebru Ak