Küreselleşmenin giderek arttığı günümüz dünyasında dil bilmek ve bu dili kullanabilme vasıflarının sosyal, ekonomik ve kültürel entegrasyonun en önemli yardımcısı olduğu göz ardı edilemez. Özellikle bilgi ve teknolojinin ulusal sınırların ötesine geçerek her türlü uluslararası platformda yer aldığı günümüzde, İngilizce ile ulusal/yerel diller arasındaki etkileşimi yapacak olan nitelikli ve profesyonel çevirmenlere olan ihtiyacın giderek arttığı göz ardı edilemez. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü böylesi bir ihtiyaca cevap vermek amacıyla; ilk temelleri 2010-11 Akademik Yılında atılmış, kültürlerarası iletişim ve etkileşimin olduğu her yerde  çalışabilecek kendine güveni olan donanımlı çevirmenler yetiştirmeyi hedefleyerek Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. İlk öğrencilerini 2012-13 Akademik Yılında alan bölümümüzde altı adet Anabilim Dalı olup İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı aktif olarak faaliyet göstermektedir. 2017-18 Akademik Yılında ilk mezunlarımızı vereceğiz.

Bölümümüzün hedefi nitelikli ve donanık çevirmenleri yetiştirmek ve mezunlarımızın İngilizce'den Türkçe'ye ve Türkçe'den İngilizce'ye yazılı ve sözlü çeviri konusunda uzmanlaşmalarını sağlayarak başta yayınevleri ve çeviri büroları olmak üzere, uluslararası bağlantıları bulunan çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşları (örneğin bakanlıklar, üniversiteler, turizm ve dış ticaret firmaları, bankalar) ile medya (örneğin, haber ajansları, televizyon ve gazeteler) gibi çeşitli alanlarda istihdam edilmelerini sağlamaktır.

İngilizce Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencileri birinci yabancı dil olarak İngilizce konusunda uzmanlaşmanın yanı sıra, Almanca, Fransızca, İspanyolca ya da Arapça’yı da ikinci yabancı dil olarak öğrenirler. Öğrencilerimiz  Erasmus değişim programından yoğun olarak faydalanmaktadır. Bölümümüzde üç bilgisayar laboratuvarı mevcut olup "Dinleme" dersleri burada yapılmaktadır.

mt7

Öğrencilerimizin diğer Çeviri ve Mütercim-Tercümanlık bölümleri öğrencileriyle entegrasyonunu sağlamak için düzenlenen etkinliklere katılımları desteklenmektedir.

mt1mt2mt5mt6mt3mt4

Genç, dinamik ve kendini geliştirmeyi ve mesleğine adamayı isteyen öğrencilerimizi bölümümüze bekliyoruz.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Yabancı Diller Yüksekokulu © 2017 Sayfa Başı