Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik sınavı

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı


Bu sınav üniversitemizde bir Yüksek Lisans programına başvuran ve YÖK veya ÖSYM tarafından kabul edilen ulusal veya uluslararası bir sınav sonucuna sahip olmayan Türk uyruklu öğrenci adaylarının yabancı dil seviyesini ölçmek için yapılmaktadır. Sınav yaklaşık YDS zorluk seviyesindedir. Doktora programlarına başvurularda bu sınavın sonucu kabul edilmemektedir. Doktora programlarına başvuranların YÖK tarafından kabul edilen ulusal veya ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası bir sınavdan geçerli bir sınav sonucuna sahip olmaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu öğrenci adayları hem Yüksek Lisans hem de Doktora programlarına başvurularda bu sınavın sonucunu kullanabilmektedir. (BAİBÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ÖN LİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU,  DEĞERLENDİRME, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Madde 13-1-a)

 * Yaklaşan bir sınavın başvuru tarihi geldiğinde sınava başvuru bilgileri ana sayfadan (http://yabancidiller.ibu.edu.tr/) ilan edilecektir.

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (İngilizce) için Örnek Sorular

 

YAKLAŞAN YABANCI DİL SINAVI:

 

BAŞVURU LİNKİ: 21 Ağustos tarihinde eklenecektir.

BAŞVURU TARİH ARALIĞI: 21 Ağustos/4 Eylül 2023 saat 17:00’ye kadar

SINAV TARİHİ: 6 Eylül 2023

SINAV SAATİ: 10:00-12:00 

SINAV YERİ: 5 Eylül tarihinde eklenecektir.

SINAV ÜCRETİ: 200 TL (Sınav ücretiyle ilgili Üniversite Yönetim Kurulu Kararı)

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI İBAN NO: 21 Ağustos tarihinde eklenecektir.

  • Sınav ücretinin bankaya yatırılması aşamasında açıklama kısmına " YABANCI DİL SINAVI” ibaresi girilmeli ve başvuru yapanın isim ve soy isim bilgileri yazılmalıdır. Dekontun resmi sınava başvuru aşamasında sisteme yüklenecektir.
  • Sınav sonucu sadece üniversitemizde 6 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan Yüksek Lisans başvurularında geçerli olacaktır.
  • Sınava kimlik kartı ile girilecektir. Ayrıca sınava giriş belgesi istenmeyecektir.
  • Lütfen sınav öncesinde ve sonrasında sınavla ilgili yapılacak açıklamaları http://yabancidiller.ibu.edu.tr/ sitesinden takip ediniz.

Sınav dilleri:

İngilizce

Almanca

Fransızca

Arapça

İspanyolca

İtalyanca 

Rusça