STAJ İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

02 Şubat 2024 Cuma

EK 1 için talimatlar:

EK 1 için (Staj yeri ile öngörüşmede karşılıklı hemfikir olma esnasında doldurulacaktır)

 

Staj yeri ile sözlü olarak anlaşan öğrenci, EK-1’i sağ üst köşesine fotoğrafını yapıştırarak 2 adet (her ikisi de asıl belge olmalı, fotokopi kabul edilmez) doldurarak biriminin (bölümün) Staj Komisyonu’na bu 2 adet belgenin ikisini de getirerek “Staj yeri onayı” için başvuru yapar.

Öğrenci bu formları sigorta girişlerinin yapılabilmesi için ilgili akademik birim staj komisyonuna ve staj yapılacak kurum/kuruluşa teslim eder.

 

Staj yeri birim staj komisyonu tarafından onaylanmadan yapılan stajlar geçerli değildir. İşletmede stajına başlayan bir öğrenci, Birim Staj Komisyonunun izni olmadan staj yerini ve tarihlerini değiştiremez.

 

EK-1 BELGESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

EK 2 için talimatlar:

(Bölüm Staj Komisyonu’na EK-1 ile başvurup staj yerini komisyona onaylattıktan sonra doldurulacaktır)

Öğrenci ile kurum/kuruluş arasında ödenecek ücret için EK-2’de yer alan staj ücretine ilişkin işsizlik fonu katkısı bilgi formu imzalanır.

 

EK-2 BELGESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

İşletmelerle öngörüşme esnasında paylaşılabilecek bilgiler:

** 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre öğrencilerin iş ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanması Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından yapılacaktır. Ancak işletmenin kusurundan dolayı meydana gelebilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarından 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 25’inci maddesine göre işveren sorumludur. Staj eğitimi sırasında hastalanan ve resmî kurumlarca belgelenmek üzere hastalığı yedi günden fazla süren veya herhangi bir kazaya uğrayan öğrencinin sağlık raporu, işyeri tarafından aynı gün içinde fakülte, yüksekokul ya da meslek staj komisyonuna bildirilir. Bu durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu hüküm ve uygulamaları geçerlidir.

 

** Öğrencilere, staj eğitimleri süresince üniversite tarafından herhangi bir ücret ödemesi yapılmaz.


** Staj eğitimlerin gerçekleştirileceği işletme ile öğrenci arasındaki ücret
konusunda üniversite taraf değildir
.


** Öğrenciler, mezun olduklarında kazanacakları unvana/akademik dereceye eşit veya daha yüksek unvana/akademik dereceye sahip eğitici personelin bulunduğu işletmelerde uygulamalı eğitimlerini yapabilirler.

 
 
 
 
 

Hızlı Erişim