Hakkında

Bünyesinde 56 öğretim elemanı bulunan Yabancı Diller Bölümü, İngilizce Hazırlık ve Arapça Hazırlık eğitiminin yanında üniversitemizin tüm birimlerinde verilen yabancı dil derslerini yürütmektedir.
İngilizce Hazırlık sınıflarında üniversitemizin fakülte ve yüksekokullarına kayıtlı öğrencilerimize zorunlu ve isteğe bağlı İngilizce eğitimi verilmektedir. Bu kapsamda, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek amacıyla bir akademik yılı kapsayan Temel İngilizce dersleri sunulmaktadır. Yabancı Diller Bölümü’nün amacı, İngilizce bilgisi yeterli düzeyde olmayan öğrencilere temel dil becerilerini kazandırarak lisans eğitiminde gerekli İngilizce seviyesine temel oluşturmaktır. Bu amaçla, dersler okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmeye yönelik olarak yürütülmektedir.
 Arapça Hazırlık sınıflarında ise İlahiyat Fakültesi’nde eğitim alacak öğrencilere bir akademik yıl boyunca Nahiv, Sarf, Silsile ve Muhadese dersleri verilmektedir.
Üniversitemizin tüm birimlerinde sunulan İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Arapça dersleri de Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülmektedir